Every little thing she does is magic.

The Police

BABY

Verwacht je binnenkort een kleintje? Of ben je net vader of moeder geworden? Dan is het zo waardevol om dat moment vast te leggen. Dat echte newborn baby is er zo snel vanaf. Na een paar weken zal je al terugkijken naar je foto vol verbazing hoeveel jouw kindje al veranderd is! 

Het is handig om al tijdens je zwangerschap contact met mij op te nemen voor je newbornshoot. Dan zorg ik dat ik rond je uitgerekende datum voldoende ruimte in mijn agenda heb. Is je kleintje er al, dan kunnen we samen altijd proberen om een last-minute afspraak te maken. Omdat baby’s zo onvoorspelbaar zijn, reken ik altijd ruim de tijd voor een fotoshoot. Mocht je kindje net slapen, honger of een spuitluier hebben, dan hoeven we niet op de klok te kijken. Meestal ben ik zo’n 1,5 uur bezig. Veel meer is voor kersverse ouders vaak niet prettig, hier zal ik altijd op letten.

Ideaal voor de newbornshoot is de leeftijd tussen de 5 – 15 dagen. Je kleintje slaapt nog veel, waardoor hij de fotoshoot vaak goed volhoudt. Als het kan probeer ik de shoot nog voor dag 8 te plannen, omdat sommige baby’s daarna wat last van pukkeltjes krijgen. Voor sommige gezinnen is juist een shoot na een aantal weken (of zelfs maanden) fijner, bijvoorbeeld na een zware bevalling, dat is natuurlijk ook helemaal goed.

Ik kom bij jullie thuis fotograferen en probeer echt vast te leggen zoals het is. Zoals je kindje in zijn eigen kamertje, een voedingsmoment of lekker knuffelen bij papa of mama. Uiteraard horen eventuele broers en zussen daar ook bij.

Voor newbornshoots gebruik ik geen rekwisieten (dus geen baby’s in bloempotjes), in plaats daarvan help ik jullie om met jullie eigen spullen en kleding een warme sfeer op de foto te creëren. Zodat de foto’s straks echt een herinnering zijn aan de kraamtijd, puur zoals het was. 

Meer foto’s van mij

Newborn portfolio