OVER MIJ

Wat leuk dat ik me aan je mag voorstellen! Mijn naam is Hannah van der Blij. Geboren en getogen in Haarlem, maar sinds oktober 2021 woon ik in Harderwijk. Samen met Michiel en onze twee kindjes Saartje van 4 en Tobias van 1,5. Mijn grootste passie is natuurlijk fotografie. Daarnaast hou ik van reizen en feestvieren, maar die hobby’s hebben even plaats moeten maken voor het burgerlijke leven in een rijtjeshuis met een bakfiets en een caravan ;-). Tegenwoordig word ik blij van mijn gezin, lekkere koffie (must have, icm met voorgaande), lieve vrienden, muziek en het naaien van kinderkleding.

Hoewel ik al van jongs af aan geïnteresseerd ben in fotografie, is het lang bij hobby gebleven. Ik werkte in financiële functies, maar besloot een nieuwe weg in te slaan toen ik in verwachting was van Tobias. Toen ik de stap durfde te wagen om van mijn hobby mijn beroep te maken, viel alles op zijn plek. Ik geniet van het contact met de mensen die ik fotografeer en het – soms tot laat in de avond – bewerken van de foto’s! Om mij verder te professionaliseren ben ik een opleiding gaan volgen aan de School voor Fotografie.

Mijn stijl kenmerkt zich door de ontspannen, warme sfeer. Ik vind het geweldig om een verhaal te kunnen vertellen met mijn foto’s; het verhaal van hoe het nu is. Ik ben geen strenge fotograaf die een verplichte pose afdwingt. Zeker bij kinderen probeer ik juist één te worden met hun spel en plezier. Ook bij volwassenen probeer ik de spontaniteit centraal te laten staan. Ik geef natuurlijk wel aanwijzingen, maar probeer jouw uitstraling of jullie interactie vast te leggen. Niets is zo veranderlijk als een mensenleven. Foto’s kunnen de tijd even stilzetten en een glimlach op je gezicht toveren, nu, maar ook zeker over een jaar en over 10 jaar. Een stukje tastbaarheid aan de herinnering.

Na een aantal jaren van hoge pieken en diepe dalen, heb ik besloten dat het tijd is voor een sabbatical. 

Na een drukke verhuizing naar Harderwijk, ga ik de komende tijd focussen op mijn huis, mijn gezin maar ook op mijzelf. Mijn creativiteit en liefde voor fotograferen zullen natuurlijk niet stil staan. Die ga ik gebruiken om toffe nieuwe ideeën uit te werken. Daarom neem ik de komende tijd geen nieuwe shoots meer aan.